Auerbach & Steele

King's Road, London

September 2019

After 21 years, optical store Auerbach & Steele have moved into a new home on the King’s Road. This project was a complete refurbishment of a four-storey building, to include consulting rooms, a lab, a private lounge, and retail over two floors.

The retail design is focused on a palette of black and white, with yellow as a signature colour. Yellow has provenance with the brand, and has featured in previous shop designs as well as being a part of their previous branding. The design precise and engineered, and reflects the quality and care of Auerbach & Steele’s offer.

A suite of bespoke and flexible display units line the walls in the ground floor retail space. The open white metal shelving set against a white metal mesh wall allows Auerbach & Steele’s curated range of frames, sourced globally, to become a feature of the design. Cool white lighting by DHA ties the space together.