The Science Museum Shop

We are excited to announce that the shop at the Science Museum has reopened to the general public after a major renovation. We were appointed lead consultant and lead designer by the Science Museum in 2018.
The extended space has been completely reconfigured, including the new mezzanine level. We collaborated with Dmitri Martin Associates to achieve this ambitious architectural intervention. Each space retains a distinctive look and feel to accommodate the different product ranges and this includes an exciting collaborations including product ranges with Darkroom and Amazon Launchpad.
On the mezzanine, we have implemented a single colour geometric floor design. Combined with the ply and neutral grey tones of the display units, this creates a calmer, more sophisticated ambience, targeted to an older audience. Downstairs, we have used colour dynamically to delineate different areas of the space. This area will be a vibrant showpiece for the museum’s core product ranges. A suite of playful, flexible and mobile display elements, accented with vibrant pops of colour, will give the museum countless possibilities for product display.
This new retail environment encourages visitors to browse extensively, and take paths through the space that have been designed to allow for intuitive navigation and ample space to pause and engage.

Unknown-2_1536x1024Unknown-5_2_1129x752Unknown_1536x1024Unknown-3_1536x1024Unknown-4_1536x1024

The Hill House

June 7th 2019

The Hill House, in Helensburgh, Scotland, was Charles Rennie Mackintosh’s domestic masterpiece. It reopens to the general public today after a restoration project. A box structure, designed by architects Carmody Groarke, protects the building from the harsh Helensburgh weather, allowing it to dry out. Drinkall Dean have designed a new admissions area, retail offering, café, and interpretation within the box.

The retail wall consists of a bespoke slotted shelf system in washed oak and black Valchromat, with purple powder coated steel display boxes. This contemporary interior, influenced by Mackintosh, repositions the retail offer provided by the National Trust for Scotland. The café is a contemporary, industrial inspired space that includes colours and shapes drawn from Mackintosh’s work.

These new spaces provide a sense of quality and service, augmenting the visitor experience within the overall box project.

Hill-House-4Hill-House-3Hill-House-2Hill-House-1